Board Logo
Go To Bottom

Printable Version  
[ Total Views: 2233 | Total Replies: 4 | Thread Id: 111257 ]
Author: Subject:  Battery life
Super ModeratorBizarre
Super Moderator
The artist formerly known as blue74l
*******

Rank Avatar

Avatar


Posts: 12736
Threads: 730
Registered: August 25th, 2002
Member Is Offline

Location: Abbotsford, Sydney
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )

posted on July 10th, 2016 at 02:09 PM
Battery life


Any one have an idea what battery life is in a new(ish) VW?

I have a 2011 Polo GTi and somehow I managed to leave the lights on the other day. Long story - yes I know there is a buzzer :crazy:

Anyway - when the battery goes low voltage my Kufatech bluetooth thing stops working and cost $140 to get it going again

It is the 2nd time it happened
I had a VW fault where they had the car for a week (DSG clutch replacement) and it stopped.
Because it wasnt VW installed, same same device, they wouldnt get it going

So - if battery live is 5 - 6 years I may as well get a new battery and try and by pass the Kufatech issue??




Futue te ipsum!!!
MemberMR930
Wolfsburg Wizard
***


No Avatar


Posts: 665
Threads: 73
Registered: August 27th, 2002
Member Is Offline

Location: Nabiac. NSW
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )
Mood: VW crazy.

posted on July 11th, 2016 at 06:08 AM



Batteries only last around 3-4yrs depending on use. So yes replace it.
MemberAA003
A.k.a.: Phill
Custom Title Time!
*****


Avatar


Posts: 1189
Threads: 39
Registered: October 27th, 2011
Member Is Offline

Location: Southern Highlands
Theme: UltimaBB Streamlined2

posted on July 11th, 2016 at 07:43 AM



Good batteries last about 5-7 years. Once a battery has gone flat it can permanently damage it, even if it was a new battery.



I read it on samba, so it must be correct.

Sometimes Volkswagen dealers sell spare parts. Amazing isn't it!:lol:
Membernbturbo
Veteran Volks Folk
*****


Avatar


Posts: 2171
Threads: 89
Registered: December 19th, 2002
Member Is Offline

Location: Whyalla Sth.Aust.
Theme: UltimaBB Powder

posted on July 11th, 2016 at 09:07 AM



I have just had a battery issue with my Ford ute. It was built September 2008 and I bought it December 08- it still has the original battery in it. I have been expecting it to fail for the last couple of winters. Two weeks ago it failed and bought all kinds of strange icons on the screen.I didn't have a jumper battery, so gave it a quick charge and it started. Went to the local Caterpillar place to get another(left it running) and they had to order 1 in for next day. Went home and gave it a good charge. Well the new battery and jumper leads are still in the back and it still spins over fast each morning.
Membernbturbo
Veteran Volks Folk
*****


Avatar


Posts: 2171
Threads: 89
Registered: December 19th, 2002
Member Is Offline

Location: Whyalla Sth.Aust.
Theme: UltimaBB Powder

posted on July 12th, 2016 at 01:08 PM



It failed today.


  Go To Top


Powered by GaiaBB, © 2011 The GaiaBB Group


[ Queries: 40 ] [ PHP: 20.9% - SQL: 79.1% ]