Board Logo
Go To Bottom

Printable Version  
[ Total Views: 8325 | Total Replies: 5 | Thread Id: 7131 ]
Author: Subject: How to get the chatroom working (mainly XP folks)
Super Administratorvanderaj
A.k.a.: Andrew van der Stock
Super Administrator
a suffusion of yellow
*********

Rank Avatar

Avatar


Posts: 3121
Threads: 436
Registered: August 26th, 2002
Member Is Offline

Location: Colorado Springs, CO, USA
Theme: UltimaBB Pro Yellow
Mood: In the family again

posted on June 4th, 2003 at 01:20 AM
How to get the chatroom working (mainly XP folks)


If you can't get into the chatroom cos it says you don't have a Java enabled browser, you have several options:

If you're using XP with all the latest patches, you need to go here:

http://java.sun.com/getjava/ 

Now, the automatic one didn't work for me and Colin, so try this link:

http://java.sun.com/getjava/manual.html 

Alternatives include:

Firefox -
http://www.getfirefox.com/ 

Mozilla -
http://www.mozilla.org/ 

Opera -
http://www.opera.com/ 

All of these browsers are multi-platform and are Java capable (although you might to download one of the bigger packages).

If it still doesn't work, you must be able to talk directly out on port 4000 or 6667 (IRC) and you must be able to run embedded Java applets on web pages (try some of Sun's demos to check).

If you're behind a firewall, the port is not likely to be open. I'm sorry, but there is nothing we can do to fix this.

Andrew

[Edited on 22-3-2005 by vanderaj]
MemberAndy
Son of Jim - Creator of Good
Andy's Adventures
******


Avatar


Posts: 2812
Threads: 181
Registered: November 5th, 2002
Member Is Offline

Location: Brisbane
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )
Mood: Happy Man

posted on June 4th, 2003 at 08:40 AM


Thanks for the info Andrew.
Showing my lack of knowledge a little, but are they useful for XP if I have NO updates or patches?
I have loaded all of them at work, and get into the chat room fine, but have not (and don't plan to) load any at home.
Andy
Memberpyr0
Compulsive Aussie Vee Dubber
flame-on
*******


Avatar


Posts: 4457
Threads: 123
Registered: March 26th, 2003
Member Is Offline

Location: C'town sydney
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )
Mood: why work when you can surf ?

posted on June 4th, 2003 at 10:59 AM


i can actually use the chatroom with no probs and i have XP proffessional. just thought id let uses know
Super Administratorvanderaj
A.k.a.: Andrew van der Stock
Super Administrator
a suffusion of yellow
*********

Rank Avatar

Avatar


Posts: 3121
Threads: 436
Registered: August 26th, 2002
Member Is Offline

Location: Colorado Springs, CO, USA
Theme: UltimaBB Pro Yellow
Mood: In the family again

posted on June 4th, 2003 at 01:06 PM


You should always patch your operating system, no matter which one you use.

It's just that Microsoft and Sun have been busy suing each other and this has forced MS to stop distributing a Java runtime.

So the only way to use Java applets on a fresh XP install now is to install the Sun VM.

Andrew
MemberTim_H
Learner Dubber
*


No Avatar


Posts: 9
Threads: 3
Registered: June 17th, 2003
Member Is Offline

Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )
Mood: Crusin'

posted on June 17th, 2003 at 08:17 PM
Many thanks.


Cheers Andrew,

Very new to the world of XP and was not sure how to go about setting up for a chat.

:beer




Vw.... It's a lifestyle!
Memberducky
A.k.a.: Christine
Custom Title Time!
Believer in Buggyism
*****


Avatar


Posts: 1238
Threads: 101
Registered: August 11th, 2003
Member Is Offline

Location: Gold Coast: Southport
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )
Mood: always groovin

posted on August 14th, 2003 at 11:41 AM


I tried all those things and still no go for me , I'm running XP Professional........
Super Administratorvanderaj
A.k.a.: Andrew van der Stock
Super Administrator
a suffusion of yellow
*********

Rank Avatar

Avatar


Posts: 3121
Threads: 436
Registered: August 26th, 2002
Member Is Offline

Location: Colorado Springs, CO, USA
Theme: UltimaBB Pro Yellow
Mood: In the family again

posted on March 23rd, 2005 at 02:33 AM


The other thing I noticed is that by default McAfee virus protection version 8.0 prevents inbound and outbound IRC communication. I added "Firefox.exe" to the list of permitted outbound IRC programs, and the chatroom worked for me again.

If you're using McAfee 8.0, you'll need to add your browser or chat program to the list of permitted outbound IRC programs.

Andrew
MemberSA Fastback
Casual Dubber
*


No Avatar


Posts: 37
Threads: 10
Registered: March 18th, 2011
Member Is Offline

Location: Adelaide
Theme: UltimaBB Pro Blue ( Default )

posted on April 3rd, 2011 at 07:19 PM



Hey,

I can't get into chat. I have java installed and have checked it with the website which says it is working.

I am runnng XP. When I click on chat it shows the java logo with the flashing ring going around it.

Any ideas how to get it going would be appreciated..


  Go To Top


Powered by GaiaBB, © 2011 The GaiaBB Group


[ Queries: 40 ] [ PHP: 16.8% - SQL: 83.2% ]